Wednesday, June 27, 2007

Video

Jeg har kigget meget rundt på YouTube, men endnu ikke fundet noget, jeg gerne vil lægge på min blog. Jeg tror på, der ligger noget godt, men jeg kan bare ikke rigtig finde det for alt det underlige, der også ligger. Det bliver nok aldrig min hobby at sidde og kigge på sære kreationer. Med hjælp fra Lene, der har optaget filmen og Morten der optræder har jeg lagt en film ud - bortset fra at det tog enormt laaaaaang tid at uploade den, gik det uden problemer.
Filmen kan ses ved at klikke her http://www.youtube.com/watch?v=z58JgQqJdas

Podcast

Endnu en smart ting, som jeg ikke kendte den fulde definition på. Jeg har fået udvalgt et par stykker at abbonere på. Dem jeg først valgte på podhead var ikke så smarte, da de var afsluttede og så er der jo ikke så meget grin ved det. DR har en del interessante at vælge imellem - så længe det varer. En del af de bortsparede programmer ville i hvert fald have været meget velegnede til formålet.

Friday, June 22, 2007

Personlige forsider

Efter at have forsøgt mig med både Netvibes og !Google vil jeg konkludere, at jeg foretrækker !Google. Jeg ved ikke, om det er fordi man er mere vant med "universet", men umiddelbart tiltaler den mig mest. I arbejdsmæssig sammenhæng synes jeg bare, at alt for mange af de ting, der tilbydes kun vil være forvirrende - jeg har ikke så meget brug for de seneste sportsnyheder, valutakurser eller computerspil.

Online applikationer

Jeg har oprettet mig i Google docs og det er forløbet smertefrit. Jeg har for nylig arbejdet på et dokument sammen med en anden, hvor jeg godt kan se, at det ville have været rigtig smart at bruge. Jeg kan også sagtens forestille mig det som en "parkeringsplads" for dokumenter der vandrer mellem hjem og arbejde. Det virker mere enkelt end at sende frem og tilbage via mail.

Tuesday, June 19, 2007

Wikis

Wikipedia bruger jeg rigtig meget i mit arbejde med at besvare mails i Spørg Olivia. Mange gange kan man finde artikler om emner, som det er svært at finde andre steder tilmed i et forståeligt sprog og med gode links. Jeg har fået oprettet mig som "skriver" og når man ser listen over alle de emner, der mangler artikler om er det meget fristende at kaste sig over det. Men hvis jeg skal prioritere mine ressourcer både arbejdsmæssigt og privat kommer det nok alligevel ikke til at stå så højt.
Jeg har også fået oprettet mig på pbwiki, men er da glad for at læse, at andre heller ikke rigtig ved, hvad de skal anvende det til. For det er der jeg er gået i stå og så venter jeg på at se lyset en dag.

Tuesday, June 12, 2007

Del.ci.ous og Technorati

Ret smart! Jeg har udvalgt en del af de steder, jeg bruger meget i forbindelse med Spørg Olivia - det foregår fra forskellige PC´ere. Jeg synes ikke, vi skal begynde at bruge det i stor stil overfor vores brugere. Dertil har vi BNG og DOTBOT - man skal også passe på med for meget dobbeltarbejde.
Jeg har fået oprettet mig på Technorati og kigget lidt på det, men jeg tror måske ikke, det bliver noget jeg kommer til at anvende meget.

Funability

Det er ret sjovt at more sige med alle de forskellige billedgeneratorer - det taler til ens kreative sans (selvom den slumrer). Det er bare ærgerligt, at man ikke kan anvende æøå på sine værker.

Det var umuligt at oprette mig på Second Life på min arbejdspc, selvom jeg er 100% sikker på, at ingen har brugt den til formålet. Heldigvis gik det bedre derhjemme. Jeg kan godt se, at det ikke lige er noget man lærer på et øjeblik - slet ikke når man ikke plejer at spille. Jeg tror dog at jeg vil prøve lidt derhjemme, hvor der er hjælp at hente.

Monday, June 4, 2007





Musik

Det jeg har fundet mest irriterende ved musikstederne har været deres trods alt begrænsede indhold. Jeg har forsøgt mig med en del radiostationer på Last.fm, men har fået en besked om, at der ikke var nok indhold til at oprette en station. Hvad indhold angår virker det på mig som om, Last.fm er størst. Den har også et vist dansk indhold. Funktionsmæssigt kan jeg bedst lide Blogmusik - men det har været vanskeligt at finde det jeg søgte.